U Ljudskom vrtu imaju sjajnog igrača za dobar početak sezone. U prošloj sezoni, prvenstvo je otvorio hatt-trickom, ove godine nakon četiri odigrane utakmice već ima pet ligaških gola, a dva je dodao i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Arnel Jakupović odmah je ušao u sjajnu formu i po svemu sudeći mogao bi odigrati najbolju sezonu u karijeri. Ovaj 26-godišnjak udarna je pesnica Maribora koji pokušava vratiti titulu u svoje vitrine.

Jakupović je rođen u Beču, ali su mu roditelji iz BiH. Prve nogometne korake je napravio u Austriji, a onda se preselio u Italiju (Juventus i Empoli), igrao je i u Sturmu, a u Maribor je stigao iz Domžala. Ima 26 godina i prema riječima Ermina Šiljka, bivšeg napadača reprezentacije Slovenije, Jakupović se razvija u ozbiljnog golgetera.

– Možda malo kasni, jer ovo što sada pokazuje, trebao je pokazivati sa 22 godine, ali dobro, možda je prerano otišao u inostranstvo – kaže Šiljak za Sportske.ba.

– Došao je u Maribor, ozbiljan klub koji ima jasnu viziju. Ako ovako nastavi mogao bi za polusezonu dati između 15 i 20 golova i napraviti dobar transfer, jer su napadači kao što je on na cijeni. Bitno je da drži ritam i da ne posustaje – smatra Šiljak.

Na pitanje da li bi Sergej Barbarez trebao obratiti pažnju na Jakupovića, Šiljak odgovara:

– Ne bih se miješao u Barbarezov izbor, znam sa BiH ima Džeku, Demirovića i Tabakovića, ali ne bi bilo loše pozvati Jakupovića i dati mu šansu. Samo tako će Barbarez vidjeti da li mu se uklapa u njegove planove – rekao je Šiljak koji je za reprezentaciju Slovenije odigrao 48 utakmica i postigao 14 golova, a učestivao je na Euru u Belgiji i Nizozemskoj 2000.godine.

Izvor: Sportske.ba