Gradnja novog stadiona u Barceloni, koji će zamijeniti stari Camp Nou, približava se kraju, a očekuje se da će do kraja ove godine biti dovršen s oko 60% kapaciteta.

Puni završetak stadiona predviđa se za početak 2025. godine, čime će Barcelona dobiti jedan od najimpresivnijih sportskih objekata u Europi.

Klub je nedavno objavio slike koje prikazuju novi izgled ovog kultnog stadiona, što je izazvalo oduševljenje među navijačima i stručnjacima. Novi Camp Nou bit će sposoban primiti čak 105.000 gledatelja, čime će postati jedan od najvećih stadiona na kontinentu.

Cjelokupni projekt vrijedan je nevjerojatnih 1,5 milijardi eura, što pokazuje ozbiljnost i veličinu ove investicije. Stadion će se prostirati na površini od 18 hektara u središtu Barcelone, čime će dodatno oplemeniti gradsku infrastrukturu. Jedan od ključnih elemenata stadiona bit će njegov ogroman krov koji će zauzimati površinu od 350.000 kvadratnih metara.

Do dovršetka radova, Barcelona će svoje domaće utakmice igrati na privremenom stadionu Montjuïc, čime će se omogućiti nesmetan napredak u izgradnji novog Camp Noua.

Očekuje se da će stadion, osim po svojoj veličini, biti prepoznat po najmodernijim tehnologijama i vrhunskim uvjetima za gledatelje.

VIDEO IZGRADNJE POGLEDAJTE OVDJE.