Francuski nogometaš Kylian Mbappe, koji je ove godine prešao iz PSG-a u Real Madrid, obratio se pravnom odboru Francuske profesionalne nogometne lige (LFP) kako bi riješio financijski spor sa svojim bivšim klubom.

Mbappe je zatražio od LFP-a, koja upravlja ligaškim natjecanjima u Francuskoj, te Europske nogometne konfederacije, da se uključe zbog financijskih obveza koje PSG, čiji je glavni dioničar Qatar Sports Investments, još uvijek ima prema njemu, piše Le Monde.

Ako se PSG proglasi krivim, klub bi mogao izgubiti natjecateljsku licencu, što bi moglo rezultirati izbacivanjem iz Lige prvaka i francuske prve lige.

Spor se odnosi na iznos od 55 milijuna eura, koji uključuje posljednju trećinu obećanog bonusa od 36 milijuna eura, kao i plaće za maj, juli i juni, te tzv. etički bonus za ista tri mjeseca. Mbappeovi odvjetnici poslali su službeni zahtjev PSG-u sredinom lipnja.

Mbappe je igrao za PSG od 2018. do 2024., postigavši 256 golova u 308 nastupa u svim natjecanjima. S klubom je osvojio pet naslova prvaka Francuske, tri puta francuski Kup i Superkup te dva Liga kupa.

S francuskom reprezentacijom osvojio je Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a 2022. u Kataru osvojio je srebrnu medalju.

Početkom juna potpisao je petogodišnji ugovor s Real Madridom.