Hrvatski prvak Dinamo Zagreb ostvario je impresivnu pobjedu u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka, savladavši Qarabag rezultatom 3:0 na Maksimiru, čime su se približili plasmanu u najelitnije klupsko natjecanje. Golove su postigli Marko Pjaca u 29. minuti te Sandro Kulenović, koji je ušao u igru u 63. minuti i postigao dva gola, u 75. i 80. minuti, donoseći Dinamu veliku prednost.

Golove Dinama pogledajte OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Uzvratna utakmica će se održati sljedeće srijede u Azerbajdžanu, gdje će Dinamo nastojati obraniti ovu prednost i osigurati plasman u Ligu prvaka, što bi klubu donijelo značajan profit. U slučaju prolaska, Dinamo bi zaradio minimalno 18.6 milijuna eura od UEFA-e, uz dodatnih 10 milijuna eura zahvaljujući klupskom rankingu, koeficijentu i marketinškom udjelu. Svaki bod u Ligi prvaka vrijedi dodatnih 700.000 eura.

Dinamo je u ovoj utakmici opravdao ulogu favorita, ulazeći u dvoboj kao nositelj. Qarabag je prošle sezone imao impresivan nastup u Europskoj ligi, gdje su stigli do osmine finala, ispavši od Bayer Leverkusena, koji je kasnije igrao u finalu. U ovoj sezoni, Qarabag je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka uvjerljivo pobijedio Lincoln Red Imps sa 7:0, a u trećem kolu su, nakon dramatične borbe, prošli Ludogorec, osiguravši tako dvoboj s Dinamom.