Dinamo Zagreb napravio je veliki korak prema plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka nakon što je sinoć na domaćem terenu u Maksimiru uvjerljivo pobijedio Qarabag iz Azerbajdžana rezultatom 3:0.

Glavni junaci ove pobjede bili su Marko Pjaca, koji je postigao prvi gol, te Sandro Kulenović, koji je ušao u igru s klupe u 63. minuti i ubrzo zabio dva gola, osiguravši tako uvjerljivu pobjedu za hrvatskog prvaka.

Pjaca, koji se vratio u Dinamo nakon osam godina, te Kulenović, kojeg su prozvali “herojem ulice”, odigrali su ključnu ulogu u osiguravanju povoljnog rezultata pred uzvrat u Bakuu koji će se održati za sedam dana. Iako u Dinamu ne smatraju da je posao već završen, noćna objava kluba na Instagramu, koja prikazuje ispunjeni stadion i nosi poruku “Neka drhti cijela Europa”, ukazuje na optimizam koji vlada u klubu.

Ova pobjeda približava Dinamo novom formatu Lige prvaka, koji će stupiti na snagu od sezone 2024./2025., u kojem će 36 klubova sudjelovati u jedinstvenoj ligi bez dosadašnjeg grupnog sustava.

Svaka momčad odigrat će najmanje osam utakmica protiv osam različitih protivnika, od kojih će četiri biti na domaćem terenu, a četiri u gostima.

Najboljih osam momčadi direktno će ući u osminu finala, dok će klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta razigravati za preostalih osam mjesta u osmini finala, i to na dvije utakmice.

Svi susreti, osim finala, i dalje će se igrati sredinom tjedna, a ligaški dio natjecanja trajat će od septembra do januara.