U najskupljem timu Premijer lige Bosne i Hercegovine, prema procjeni specijaliziranog portala Transfermarkt, nalazi se čak šest igrača iz kluba Sarajevo.

Ukupna vrijednost ovog tima procjenjuje se na 8,8 miliona eura. Formacija najskupljih 11 igrača je 4-2-3-1, a u njoj se nalaze Osman Hadžikić iz Veleža na golu, dok su u odbrambenoj liniji Josip Ćorluka iz Zrinjskog, Nikola Savić iz Veleža, Bart Meijers iz Borca te Filip Jović iz Sarajeva.

Vezni red čine Vladan Bubanja i Aleksandar Đorđević, obojica iz Sarajeva, dok su u ofenzivnom dijelu Mirza Mustafić i Francis Kyeremeh, također iz Sarajeva, te Mario Ćuže iz Zrinjskog.

Na poziciji napadača nalazi se Renan Oliveira iz Sarajeva.

Najveću pojedinačnu vrijednost u timu ima Vladan Bubanja, koji je procijenjen na 1,2 miliona eura. On je ovo ljeto prešao u Sarajevo iz zagrebačke Lokomotive, ali iznos transfera nije poznat.

Milionske vrijednosti imaju još Aleksandar Đorđević i Mario Ćuže, koji su procijenjeni na po 1 miliona eura. Ova procjena potvrđuje dominantnu prisutnost Sarajeva u najskupljem sastavu lige.