Talijanski nogometni klub Napoli službeno je potvrdio dolazak Davida Neresa iz portugalske Benfice.

Ovaj transfer vrijedan 28 miliona eura omogućio je Napoliju da u svoje redove dovede dvadesetsedmogodišnjeg brazilskog krilnog igrača. Prema ugovoru, Neres će u Napoliju zarađivati 3 miliona eura godišnje.

Ovo je već četvrti pojačanje za Napoli tijekom ljetnog prijelaznog roka, pridruživši se transferima Alessandra Buongiorna iz Torina, Rafe Marina iz Real Madrida, te Leonarda Spinazzole koji je stigao kao slobodan igrač nakon isteka ugovora s Romom, prenosi Klix.

Neres je prošao liječnički pregled tijekom vikenda, čime su riješeni svi preostali detalji njegovog ugovora, uključujući prava na njegovo ime.

Kao što je uobičajeno, predsjednik Napolija, Aurelio De Laurentiis, bio je prvi koji je javnosti predstavio novog igrača.

David Neres je svoju nogometnu karijeru započeo u akademiji Sao Paula, a u Europu je stigao 2017. godine, potpisavši za Ajax kao 20-godišnjak.

Tijekom svog boravka u Ajaxu, Neres je postigao 37 golova u 121 ligaškoj utakmici. Nakon toga, u januaru 2022. godine, prešao je u ukrajinski Šahtar Donjeck, ali je zbog ruske invazije napustio klub bez odigrane utakmice. Kasnije iste godine prešao je u Benficu za iznos od 15,3 miliona eura.