Fudbaleri Ferencvarosa ugostili su banjalučki Borac u prvoj utakmici play-offa za plasman u Evropsku ligu.

Banjalučki Borac je ostvario već historijski uspjeh i u slučaju poraza u dvomeču protiv Ferencvarosa, Borac će igrati grupnu fazu Konferencijske lige.

U slučaju pobjede u dvomeču protiv Ferencvarosa, Borac će igrati grupnu fazu Evropske lige, što bi bio još veći uspjeh u historiji banjalučke ekipe, ali i Bosne i Hercegovine.

Borac je odigrao večeras fantastičnu odbranu, Ferencvaros je bio veliki favorit na papiru, ali nije dominirao tokom čitave utakmice na terenu.

Bilo je dosta jalovih napada mađarske ekipe, a Borac je uspješno zaustavljao napade Ferencvarosa.

Na kraju je meč završen bez pobjednika rezultatom 0-0. Odluka o plasmanu u grupnu fazu Evropske lige past će u Banjaluci za sedam dana!

Ipak, mrlju na sjajno izdanje bosanskohercegovačkog prvaka bacili su pojedinci među navijačima banjalučke ekipe. Na slici možete vidjeti da navijač Borca nosi majicu sa granicama Republike Srpske. Pticama na grani je jasno da je Borac prvak Bosne i Hercegovine i da nema mjesta provokacijama iz manjeg bh. entiteta.

Čemu ovakve poruke i u Mađarskoj i hoćemo li konačno promijeniti svijest kod pojedinaca koji uporno negiraju postojanje države Bosne i Hercegovine?