Veznjak Real Madrida i engleske nogometne reprezentacije, Jude Bellingham, pretrpio je ozljedu mišića tijekom treninga, zbog čega će biti prisiljen propustiti nekoliko ključnih utakmica za svoj klub i reprezentaciju.

Real Madrid je putem službenog priopćenja potvrdio da je nakon medicinskih testova utvrđeno kako Bellingham ima ozljedu plantarisa na desnoj nozi. Ova ozljeda zahtijeva daljnju procjenu kako bi se utvrdila tačna težina ozljede i očekivano vrijeme oporavka.

Bellingham, koji je u dobi od 21 godine već postao ključni igrač kako za Real Madrid tako i za englesku reprezentaciju, neće moći sudjelovati u nadolazećim utakmicama.

Real Madrid će ga tako morati zamijeniti u prvenstvenoj utakmici protiv Real Valladolida koja se igra ove nedjelje. Osim toga, Bellingham će biti izostavljen i iz engleske reprezentacije u utakmicama Lige nacija koje se održavaju sljedećeg mjeseca, gdje bi se Engleska trebala sučeliti s Irskom i Finskom.

Ova ozljeda dolazi u nezgodnom trenutku za Bellinghama, jer se od njega očekivalo da bude jedan od ključnih igrača u nadolazećim utakmicama.

Njegov izostanak mogao bi imati značajan utjecaj kako na Real Madridove šanse u prvenstvu, tako i na engleske nastupe u Ligi nacija.