Ovaj petak je započela Bundesliga, a aktuelni prvak, Bayern Leverkusen, odigrao je utakmicu protiv Borussije Mönchengladbach u meču koji je u početku izgledao lak za tim Xabija Alonsa.

Međutim, prednost Leverkusena od dva gola razlike je narušena kada su domaćini izjednačili u 85. minuti.

Slično kao i prošle sezone, Leverkusen je došao do pobjede u samom završetku, zahvaljujući golu Floriana Wirtza u 95. minuti.

Igrač Leverkusena je imao izvanrednu predstavu, postigao dva gola i odigrao sjajnu utakmicu u debiju njemačkog šampiona.

Wirtz je jedan od glavnih ciljeva koje je Real Madrid postavio za 2025. godinu. Plejmejker sa samo 21 godinom nastavlja da pokazuje svoj pravi potencijal.

Fudbaler Bayern Leverkusena započinje svoju šestu sezonu u prvom timu, gde je prošle godine već bio ključan u Alonsovom pohodu za osvajanje Lige i Kupa, kao i za plasman u finale Evropske lige.

Florentino Perez je davno prepoznao njegov potencijal i navodno je spreman da ga plati 100 miliona eura narednog ljeta.

Kako bi ga privukao u Madrid, spremio mu je i desetku, broj koji trenutno nosi Luka Modrić. Kada Hrvat napusti klub sljedeće ljeto, broj 10 će biti slobodan.

“Florian Wirtz je izuzetno popularno ime u Valdebebasu. Klub ga vidi kao generacijskog talenta. Ima samo 21 godinu i dugu karijeru ispred sebe. Trenutno igra impresivno, a budućnost bi mogla biti velika”, pišu mediji bliski Real Madridu.

“Florentino Perez ima prednost u odnosu na ostale – najbolji projekt za mlade igrače i tim koji može ispisati historiju.”

“Mnogi ga vide kao idealnu zamjenu za Luku Modrića. Međutim, on igra mnogo ofanzivnije i ima mnogo više napadačkog potencijala od Hrvata.”