Iskusni španski defanzivac Sergio Ramos blizu je dogovora sa novim klubom, a ovog puta njegova destinacija je Saudijska Arabija. Prema najnovijim izveštajima, Ramos je u završnim pregovorima sa Al Orobahom, klubom koji je prošle sezone obezbedio plasman u najviši rang fudbala u Saudijskoj Arabiji.

Prethodne sezone, Al Orobah je predvodio bh. trener Rusmir Cviko, koji je ekipu doveo do istorijskog uspeha. Ipak, uprkos postignutom cilju, Cviko i klub su se razdvojili nakon završetka sezone.

Očekuje se da će Ramos u narednim danima potpisati dvogodišnji ugovor sa Al Orobahom i biti svečano predstavljen kao novo pojačanje tima. Predsednik kluba, Monis Al Shammari, izjavio je da će dolazak Ramosa biti jedan od najznačajnijih transfera u ligi, odmah posle dolazaka Neymara i Cristiana Ronalda.

“Naš sljedeći potez bit će treći po važnosti u našoj ligi, odmah iza dolazaka Neymara i Cristiana Ronalda”, rekao je Al Shammari.

Al Orobah se većinom oslanja na domaće igrače, ali u timu su i neki istaknuti strani fudbaleri, uključujući hrvatskog igrača Karla Muhara, Islanđanina Johann Berg Gudmundssona i Belgijanca Gaëtana Couckea.

Iako je nova sezona u Saudijskoj Arabiji tek počela, sa jednim odigranim kolom, dolazak Ramosa mogao bi značajno povećati ambicije Al Orobaha u borbi za vrh tabele. Klub se nada da će sa Ramosom u sastavu dodatno ojačati defanzivnu liniju i obezbediti stabilne nastupe u predstojećim utakmicama.