Nakon što je raskinuo ugovor s Bešiktašem, budućnost Ante Rebića (30) postala je predmet spekulacija. Dok je neko vrijeme bio spominjan kao mogući povratnik u Hajduk, Nicolo Schira je izvijestio da bi mogao završiti u Schalkeu. Ovaj kultni njemački klub trenutno se natječe u drugoj ligi, a Rebić bi postao najistaknutije ime u njihovom sastavu.

Međutim, Florian Plettenberg, dopisnik Sky Sporta za Bundesligu i jedan od najpouzdanijih izvora u njemačkom nogometu, demantirao je ovu priču. Plettenberg navodi da Schalke trenutno ne planira nove transfere u ovom prijelaznom roku, osim ako ne dođe do nepredviđenih okolnosti poput ozbiljnih ozljeda ključnih igrača.

Također, treba napomenuti da je Zlatko Dalić isključio Rebića iz reprezentacije. Nakon odlaska Ivana Perišića, koji igra na istoj poziciji, Hajduk je tražio novo lijevo krilo, ali Rebić nije bio izbor.

On je započeo svoju karijeru kao tinejdžer u RNK Splitu 2013., koji ga je prodao Fiorentini za 4.5 milijuna eura. Rebić je u posljednjih 11 godina igrao za Fiorentinu, Leipzig, Veronu, Eintracht, Milan i Bešiktaš.

U hrvatskoj reprezentaciji odigrao je 42 utakmice i pridonio osvajanju srebra na SP-u 2018. godine, no Dalić ga je isključio iz reprezentacije nakon što je nakon neuspjeha na Euru 2021. kritizirao izbornika na društvenim mrežama.