Bosanskohercegovačka fudbalska reprezentacija ulazi u novu sezonu Lige nacija, a pred njima su prve utakmice.

U ekipi “Zmajeva” već neko vrijeme traje proces smjene generacija, koji predvode selektor Sergej Barbarez i direktor Emir Spahić. Oni vrijedno rade na jačanju tima, uvodeći nove igrače. Na sljedećem okupljanju reprezentacije pojavit će se i nova lica, među kojima su Esmir Bajraktarević i Ifet Đakovac.

Osim njih, potencijalni novi reprezentativac BiH mogao bi biti i fudbaler Mika Biereth, rođen u Londonu. Biereth, koji je do nedavno bio vezan ugovorom za Arsenal, ovog ljeta je potpisao za austrijski Sturm iz Graza, za koji je već igrao prošlu polusezonu.

Njegova povezanost s BiH dolazi preko majke, koja je Bosanka, dok mu je otac Danac. U svlačionici Sturma druži se s bh. igračem Jusufom Gazibegovićem, koji mu često priča o Bosni i Hercegovini, zemlji njegove majke.

Biereth se smatra podjednako Englezom, Dancem i Bosancem, a kada je odlučivao koju reprezentaciju bi mogao predstavljati, izjavio je da je osjećao jednaku povezanost sa sve tri zemlje, te da je odluka mogla biti donesena bacanjem novčića.

Zbog svog stila igre, često ga nazivaju hibridom poznatih napadača Harryja Kanea i Erlinga Haalanda. Sezonu u austrijskoj ligi započeo je sjajno, postigavši tri gola u prva četiri kola.