Bosanskohercegovački reprezentativac Amar Dedić postigao je dogovor za transfer u Napoli i finalizirao uslove saradnje, javljaju italijanski mediji. Nakon što su jučer izvještavali o ozbiljnom interesu Napolija za Dedića iz Red Bull Salzburga, danas su potvrdili da su strane postigle dogovor.

Prema informacijama Tuttosporta, Napoli je dogovorio uslove saradnje s Dedićem, koji bi trebao potpisati petogodišnji ugovor sa platom od 1,5 miliona eura po sezoni, uz dodatne bonuse.

Trenutni problem u transferu je postizanje sporazuma između Napolija i Salzburga oko visine obeštećenja za Dedića. Salzburg traži 20 posto od sljedeće prodaje, s obzirom na to da vjeruju kako će Dedić u Napoliju nastaviti s uspješnom karijerom. Ukupna visina obeštećenja, uključujući bonuse, trebala bi biti između 15 i 20 miliona eura.

Zanimljivo će biti vidjeti hoće li Dedić igrati večeras u play-off utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka. Njegov Red Bull Salzburg ima prednost od dva gola protiv Dynamo Kijeva i blizu je ulaska u grupnu fazu. Ako Dedić ne nastupi, to bi gotovo sigurno značilo da će transfer u Napoli biti realiziran.

Iako ne bi igrao Ligu prvaka ove sezone, prelazak u Napoli, klub s bogatom poviješću i velikim igračima, predstavlja značajan korak u njegovoj karijeri. Također, imao bi priliku raditi s jednim od najboljih trenera današnjice, Antoniom Conteom.