Amer Gojak, bivši igrač Dinama, sada je slobodan igrač i mogao bi uskoro pronaći novi klub u hrvatskom nogometu, s obzirom na to da je slobodan i nema potrebe za plaćanjem odštete. Nekoliko hrvatskih klubova pokazalo je interes za njegovim uslugama, a razgovori bi mogli uskoro postati konkretniji, prenosi Germanijak.hr.

Gojak je prije dvije godine napustio Dinamo i pridružio se Ferencvarosu. Na početku je imao uspješan period u mađarskom klubu, ali su se problemi počeli pojavljivati prošle jeseni. Postao je sve rjeđi član prvog tima, s čestim promjenama trenera. Unatoč pohvalama za svoj rad na pripremama, situacija se pogoršala.

Ove godine, iako je bio na pripremama s prvom ekipom i dao intervju u kojem je izrazio optimizam, te postigao gol na pripremama, povratak u Budimpeštu donio je vijest da klub više ne računa na njega.

Iako je nastavio raditi s prvim timom, Ferencvaros je odlučio da mu ne dozvoli slobodan odlazak, već je tražio odštetu. Gojak je bio u posljednjoj godini ugovora, a nesigurnost oko njegove budućnosti trajala je cijelo ljeto. Nedavno je uspio izdejstvovati raskid ugovora i postati slobodan igrač.

U 2024. godini, Gojak nije nastupao, što bi moglo otežati mogućnost da bilo koji klub plati odštetu za njega. Sada kada je slobodan igrač, situacija je povoljnija za moguće interesente. Među njima su i klubovi iz HNL-a, s kojima su već počeli razgovori.

Gojak je spreman za povratak u Hrvatsku, gdje bi mogao revitalizirati svoju karijeru i ponovo dosegnuti visoki nivo na kojem je bio ranije. Kao bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Dinama, gdje je odigrao 207 utakmica i postigao 20 golova, uključujući ključni gol protiv Rosenborga 2019. godine koji je Dinamu osigurao plasman u grupnu fazu Lige prvaka, Gojak ima značajno iskustvo i potencijal za uspješan povratak.