Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić još uvijek nije pronašao novi klub, iako su ovog ljeta kružile brojne glasine o njegovom mogućem transferu.

Pominjalo se da bi Jovetić mogao nastaviti karijeru u Bosni i Hercegovini, konkretno u Borcu, aktuelnom prvaku te zemlje, ili u sarajevskom Željezničaru sa kojim je navodno bio u pregovorima prethodnih dana.

Međutim, prema pisanju crnogorskih medija to se neće ostvariti.

Jovetić trenutno trenira s FK Budućnost u Podgorici kako bi održao formu, ali ne planira potpisati ugovor s timom iz rodnog grada. Prema crnogorskim medijima, njegova sledeća destinacija je HNL.

Očekuje se da će u narednim danima potpisati ugovor s Rijekom, koju trenira njegov sunarodnjak Radomir Đalović, bivši crnogorski reprezentativac. Time je jasno da Jovetić ne planira prelazak u Hajduk ili Dinamo, najpoznatije hrvatske klubove.

Đalović je izrazio veliku želju da dovede Jovetića, a mnogi veruju da bi njih dvojica mogli doneti puno pozitivnih promena u ekipi Rijeke. Jovetić je poslednji angažman imao u grčkom Olympiacosu, s kojim je neočekivano osvojio Konferencijsku ligu.

Prije toga je igrao za klubove poput Herthe, Monaca, Intera, Seville, Manchester Cityja, Fiorentine i Partizana.