Fudbalski klub Radnički iz Kragujevca se u završnici letnjeg prelaznog roka sprema za rekordnu prodaju.

Ova tema je već ranije bila aktuelna kada je sportski direktor Slavko Perović naglasio da klub realno može da očekuje zaradu od više od šest miliona evra. Iako Radnički nije želeo da prodaje igrače po svaku cenu, ponuda koja je stigla iz Engleske bila je previše primamljiva da bi se odbila.

Prema nezvaničnim informacijama portala Sportske.net, Sunderland je blizu dogovora o transferu ofanzivnog veziste Milana Aleksića, koji je ove sezone bio zapažen u kvalifikacijama za Ligu konferencija postigavši dva gola Mornaru u eliminaciji Radničkog.

Ponuda koja je stigla na adresu Čika Dače iznosi 3,5 miliona evra, uz moguće bonuse, što je suma koju klub jednostavno nije mogao da odbije.

Aleksić je započeo svoju karijeru u omladinskim kategorijama Čukaričkog, a potom je prešao u Partizan, gde je igrao za Teleoptik. Od septembra 2023. godine nosi dres Radničkog, za koji je nastupao 36 puta, postigavši šest golova i upisavši 10 asistencija. On je polivalentni vezista sa izvanrednim kreativnim sposobnostima, pregledom igre i preciznim pasom.

Sunderland, trenutno lider Championshipa sa devet osvojenih bodova iz tri kola, očigledno ima ambicije da se vrati u Premier ligu.