Ždrijeb za Ligu prvaka, po prvi put s 36 sudionika, održat će se u četvrtak, 29. augusta u 18 sati u Monte Carlu.

Svaki od 36 klubova odigrat će osam utakmica protiv različitih protivnika, po četiri na domaćem terenu i četiri u gostima. Isto pravilo vrijedi i za Europsku ligu.

Prije ždrijeba, 36 klubova bit će podijeljeno u četiri šešira po devet, rangiranih prema koeficijentu. Svaka ekipa bit će izvučena protiv dva protivnika iz šešira, pri čemu će jedan meč igrati kod kuće, a drugi u gostima.

U grupnoj fazi ne mogu se sastajati ekipe iz iste zemlje, a mogu biti izvučene protiv najviše dva kluba iz iste države.

Ždrijeb će biti kombinacija ručnog izvlačenja i računalne analize.

Svih 36 klubova bit će ručno izvučeno pomoću loptica, a zatim će automatizirani softver nasumično odrediti osam protivnika iz četiri šešira za svaki klub. Oni će biti prikazani na ekranu u dvorani za ždrijeb i na TV ekranima.

Softver će također odlučiti koje će utakmice za klubove biti na domaćem terenu, a koje u gostima.

ŠEŠIRI ZA ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Prvi šešir: Real Madrid (Španjolska), Manchester City (Engleska), Bayern München (Njemačka), PSG (Francuska), Liverpool (Engleska), Inter (Italija), Borussia Dortmund (Njemačka), Leipzig (Njemačka), Barcelona (Španjolska).

Drugi šešir: Bayer Leverkusen (Njemačka), Atletico Madrid (Španjolska), Atalanta (Italija), Juventus (Italija), Benfica (Portugal), Arsenal (Engleska), Club Brugge (Belgija), Šahtar (Ukrajina), Milan (Italija).

Treći šešir: Feyenoord (Nizozemska), Sporting (Portugal), PSV (Nizozemska), Salzburg (Austrija), Dinamo (Hrvatska), Lille (Francuska), Crvena zvezda (Srbija), Young Boys (Švicarska), Celtic (Škotska).

Četvrti šešir: Slovan (Slovačka), Monaco (Francuska), Sparta (Češka), Aston Villa (Engleska), Bologna (Italija), Girona (Španjolska), Stuttgart (Njemačka), Sturm (Austrija), Brest (Francuska).

Ždrijeb će započeti prvim šeširom, dodjeljivanjem osam protivnika za svih devet ekipa. Nastavit će se u opadajućem redoslijedu, dok svim timovima ne bude dodijeljeno osam rivala.

Klubovi će saznati sve protivnike do kraja ždrijeba, ali raspored utakmica s datumima i terminima bit će naknadno dogovoren i objavljen u subotu, 31. augusta.

Crvena zvezda će dobiti i dva kluba iz trećeg šešira u kojem se nalazi, a tu je i zagrebački Dinamo. Postoje šanse da dođe do historijskog dvoboja na Maksimiru ili Marakani.