Večeras ćemo saznati sve sudionike grupnih faza europskih nogometnih natjecanja, a na teren izlaze i dva bosanskohercegovačka kluba. Nakon što su poznati svi sudionici Lige prvaka, večeras će se odlučiti ko će igrati u grupnoj fazi Europske i Konferencijske lige.

Dva predstavnika iz Bosne i Hercegovine imaju priliku ostvariti historijski uspjeh i osigurati dvije momčadi iz zemlje u grupnoj fazi europskih natjecanja.

Nogometaši Borca iz Banje Luke večeras će na domaćem terenu ugostiti mađarski Ferencvaroš, u nastojanju da osiguraju plasman u grupnu fazu Europske lige. Prva utakmica u Mađarskoj završila je bez golova, što ostavlja solidne šanse prvaku BiH za prolazak dalje. U slučaju neuspjeha, Borac je već osigurao historijski plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Nažalost, noć prije utakmice dogodio se ozbiljan sukob navijača u Banjoj Luci, što je zasjenilo pripreme za ovaj važan dvoboj. Ipak, svi se nadaju da će utakmica proći bez daljnjih incidenata.

Utakmica između Borca i Ferencvaroša igra se na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u 21 sat, uz prijenos na Areni Sport.

Istovremeno, nogometaši Zrinjskog iz Mostara suočeni su s teškim zadatkom protiv portugalske Vitorije Guimaraes. U prvom susretu u Portugalu, Zrinjski je izgubio 3:0, što znači da večeras moraju nadoknaditi tri gola zaostatka ako žele ući u grupnu fazu Konferencijske lige.

Trener Zrinjskog, Mario Ivanković, svjestan je razlike u kvaliteti između momčadi, ali vjeruje da je preokret moguć. Ističe kako će momčad učiniti sve što može da ostvari pobjedu, uz nadu da će im pomoći domaća publika i možda rani pogodak.

Utakmica između Zrinjskog i Guimaraesa igra se na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru s početkom u 20 sati, a prijenos će biti na Areni Sport.