Posljednjeg dana prijelaznog roka u najjačim europskim ligama mogli bismo svjedočiti velikom transferu iz HNL-a. Talijanska Fiorentina ozbiljno je zainteresirana za Martina Baturinu i želi dovesti ovog najcjenjenijeg igrača lige u svoje redove.

Prema informacijama Gianluca Di Marzija, Fiorentina je prvotno ponudila 12 milijuna eura uz dodatna tri milijuna u bonusima, no ta ponuda je odbijena na Maksimiru. Fiorentina je spremna povećati ponudu na 15 milijuna eura uz dodatna tri milijuna, što bi ukupni iznos mogao doseći 18 milijuna eura. Također, moguće je da bi dogovor uključivao postotak od buduće prodaje. Prema našim izvorima, Dinamo bi razmotrio ponudu tek ako bi iznos dostigao 25 milijuna eura.

Ključni aspekt pregovora je to što je Baturina pristao na uvjete koje mu nudi Fiorentina. Prema talijanskim izvorima, Baturina bi u Firenci zarađivao 3,5 milijuna eura godišnje, čime bi postao drugi najplaćeniji igrač u klubu, iza španjolskog vratara Davida de Gee koji zarađuje više od 4,5 milijuna eura.

Baturina je pred velikim korakom u svojoj karijeri, ako uspije s planom, Dinamo i on će imati svijetlu budućnost pred sobom. Trenutno zarađuje nešto više od 250 tisuća eura godišnje u Dinamu.

Prema našim informacijama, Leeds iz engleskog Championshipa ponudio je nešto manje od 30 milijuna eura za Baturinu, što je Dinamo prihvatio. Međutim, Baturina je odlučio odbiti Engleze, smatrajući da to nije najbolje okruženje za njegov razvoj, slično kao što je to učinio Joško Gvardiol prije nekoliko godina.

Rok za transfer ističe u ponoć, što ostavlja malo vremena za završetak posla. Dok je ponuda Leedsa bila prihvaćena od strane Dinama, Baturina ju je odbio, dok je s Fiorentinom situacija obrnuta. Čini se da će Dinamov dragulj vjerojatno ostati na Maksimiru.