Ivan Perišić (35) je na pragu povratka u talijansku Serie A, objavio je talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio. Klub Monza, koji je nekada bio u vlasništvu Silvija Berlusconija, želi dovesti Perišića, a glavnu riječ u pregovorima vodi Adriano Galliani, legendarni direktor Milana. Prema Di Marziju, sve što preostaje je Perišićev konačni pristanak, što se očekuje s obzirom na njegovu želju za odlaskom iz Hajduka.

Fabrizio Romano, poznati svjetski stručnjak za transfere, izvještava da je i Genoa zainteresirana za Perišića, premda bi realizacija transfera u posljednjim trenucima prijelaznog roka mogla biti izazovna.

Perišić ima opciju napuštanja Hajduka u razdoblju od 29. kolovoza do 5. rujna, ako neko plati odštetu od 200 tisuća eura. Njegov dosadašnji učinak u Hajduku bio je skroman: odigrao je 12 utakmica, od kojih je samo tri započeo u prvoj postavi, i postigao jedan gol. Perišić se početkom godine vratio u Hajduk, gotovo 18 godina nakon što je klub napustio.

Ranije danas se pisalo da je Perišić ponudio svoje usluge Fiorentini, ali su Talijani odbili tu ideju, smatrajući da ne žele hrvatskog krilnog napadača, što je potvrdio i talijanski stručnjak za transfere Niccolo Ceccarini.