Prijelazni rok je završio, a Benjamin Tahirović, reprezentativac Bosne i Hercegovine, našao se u veoma teškoj situaciji. Naime, njegov planirani transfer u jednu od liga petice, koji je bio u fazi realizacije, propao je poslednjeg dana prijelaznog roka.

Tahirović je bio na radaru nekoliko klubova, uključujući Las Palmas, Brest i Monzu. Čak je i poznati italijanski insajder Gianluca Di Marzio izvestio da je transfer bio gotovo dogovoren. Međutim, uprkos tim izveštajima, vezista je ostao član Ajaxa, iako je taj klub već neko vreme pokazivao interes za njegovim odlaskom.

S obzirom na to da je prijelazni rok u najjačim evropskim ligama završen, transfer bh. vezista u jedan od tih klubova postao je nemoguć.

Ipak, situacija se može promeniti, jer je Kopenhagen, danski klub, pokazao interes za njegove usluge. Iako transfer u Kopenhagen još uvek nije potvrđen, ovaj klub bi mogao biti sledeća destinacija za Tahirovića, pružajući mu priliku da nastavi svoju karijeru u jednoj od konkurentnih evropskih liga.