Hajduk je pobijedio Osijek rezultatom 1:0 golom Marka Livaje na Poljudu u utakmici petoga kola SuperSport HNL-a. S tribina je utakmicu pratio i Stipe Biuk (21), koji je blizu povratka u splitski klub. Krilni napadač trebao bi se pridružiti Hajduku na jednogodišnjoj posudbi iz Real Valladolida, kluba u kojem je započeo svoju profesionalnu karijeru prije tri godine. Dogovoreni su svi uvjeti između klubova, a Biuk bi trebao biti službeno predstavljen u nedjelju.

Biuk, koji je pod ugovorom sa španjolskim prvoligašem Real Valladolidom, igrao je u La Ligi prošle sezone, nakon što je bio na posudbi iz Los Angeles Galaxyja. Valladolid je morao otkupiti njegov ugovor za četiri milijuna eura zbog klauzule koja se aktivirala ulaskom u prvu ligu. Njegov ugovor s Valladolidom traje do ljeta 2029. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Biuk je odbio druge ponude i izrazio želju da se vrati samo u Hajduk. Ove sezone trener Paul Pezzolano ga ne planira koristiti i već je spomenuo mogućnost posudbe. U lipnju je imao ponudu nizozemskog Utrechta, dok je pred kraj prijelaznog roka odbio ponude poljskog Rakowa i jednog portugalskog kluba.

Iako do prije tjedan dana Biukov povratak u Hajduk nije bio izgledan, sportski direktor Nikola Kalinić ga je kontaktirao, a trener Gennaro Gattuso ga je uvjerio da može pomoći njegovom razvoju i da mu je potreban. Biuk je konačno odlučio vratiti se samo u Hajduk, te je pristao na smanjenje plaće za sljedeću sezonu, iako su drugi klubovi mogli pokriti njegova primanja.

Tijekom svog prethodnog angažmana u Hajduku, Biuk je odigrao 67 utakmica, postigao šest golova i upisao šest asistencija. Prije godinu i pol, prodan je Los Angeles FC-ju za osam i pol milijuna eura. Biuk će popuniti deficitarno mjesto lijevog krila, koje je dodatno oslabilo odlaskom Emira Sahitija u njemački HSV.