Rade Krunić, fudbaler Fenerbahčea, stigao je u ponedjeljak u Nizozemsku, gdje se pred početak Lige nacija okupila fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Fudbaler Fenerbahčea nije uspio promijeniti klub tokom trajanja prijelaznog roka u “ligama petice”, a s obzirom na to da Jose Mourinho ne računa na njegove usluge, opcija je odlazak iz Istanbula na neku od destinacija gdje je “pijaca” i dalje otvorena, a jedna od njih je Srbija.

Krunića želi Crvena zvezda, koja broji posljednje sate prijelaznog roka, jer do utorka u ponoć mora da prijavi igrače za Ligu praka.

Dugo se Krunić dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom, ta priča je reaktivirana. No da li će bh. veznjak privremeno napustiti bazu Zmajeva u Nizozemskoj kako bi stavio potpis na ugovor, najviše ovisi o finansijama.

Kako piše Mondo.rs, dogovor je i u prethodnom periodu kočila priča o Krunićevoj plaći. Nezvanično, on u Feneru ima godišnja primanja od 3,5 miliona eura, što je višestruko više i od plaće koju je zarađivao u Milanu (1,5 milion eura).

Krunić je tokom januara stigao na posudbu iz Milana u Fener, a turski viceprvak bio je obavezan na kraju sezonu otkupiti ugovor za 3,5 miliona eura.