Milan je uzdrman nedavnim događajima unutar ekipe. Dvije najveće zvijezde Rossonera, Rafael Leao i Theo Hernandez, došle su u sukob s direktorima kluba, Geoffreyem Moncadom i Zlatanom Ibrahimovićem.

Sve je počelo kada su obojica završila na klupi za utakmicu protiv Lazija u Rimu, prema odluci trenera Paula Fonsece, što im nije bilo po volji.

Ušli su u igru tek u posljednjih 20 minuta i izazvali nerede tako što su ignorirali Fonsecinu uputu da se tokom mini pauze posavjetuju s njim. Samo njih dvojica.

Tri dana kasnije pojavile su se nove informacije koje sugeriraju da je atmosfera unutar kluba narušena. Leao i Hernandez su se odmah nakon meča požalili Ibrahimoviću i Moncadi, što je dovelo do povišenih tonova.

Ugledni list Gazzetta dello Sport izvještava da su se fudbaleri telefonom sukobili s funkcionerima, koji su im naglasili da su na strani Fonsece i da takvo ponašanje više ne smije da se ponavlja. Podsjetili su ih na njihove obaveze, zahtijevajući profesionalizam i prihvatanje trenerskih odluka bez rasprave.