Odluka Zlatka Dalića da za ključne utakmice Lige nacija protiv Portugala sutra i protiv Poljske tri dana kasnije pozove Ivana Perišića (35) izazvala je polemike. Perišić je nakon iznenadnog raskida s Hajdukom bez kluba i van forme, što je mnogima razlog za kritiku Daliću zbog njegovog poziva. Izbornik je objasnio svoju odluku na sljedeći način:

“Savez i reprezentacija neće zaboraviti i podrediti što je napravio za reprezentaciju. Moja obveza kao izbornika je da mu pomognemo da se vrati. Ima moju punu podršku, bit će opet nositelj reprezentacije. Razgovarao sam s njim, imam mu obvezu pomoći. Da se što prije vrati u formu, ja neću komentirati što se događalo u klubu, on je jedan od najvećih naših igrača.”

Perišić se nakon duljeg vremena oglasio na društvenim mrežama, ali bez riječi. Kasno sinoć je uz fotografije s treninga reprezentacije postavio tri emotikona – srce, loptu i hrvatsku zastavu.

Podsjećamo, prije tri tjedna sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić, objavio je da Perišić napušta klub, gdje je stigao zimus teško ozlijeđen na posudbu iz Tottenhama. Razlog su bili sukobi s trenerom Gennarom Gattusom, koji je Perišića zbog nediscipline izostavio iz momčadi pred utakmicu s Lokomotivom, kao i Perišićeva odluka da želi napustiti Hajduk. Navijači su reagirali ogorčeno, što je Perišića dovelo do odluke da napusti klub.

Perišić je Hajduku platio 200 tisuća eura za raskid ugovora, iako je u klub stigao tek prije pola godine. Nakon isteka posudbe iz Tottenhama i završetka prošle sezone, Perišić je potpisao ugovor s Hajdukom do kraja ove sezone. Međutim, ugovorom potpisanim početkom srpnja bila je uključena klauzula koja mu je omogućila odlazak ako se nađe klub spreman platiti 200 tisuća eura od 29. rujna do 5. kolovoza.

Kako se nijedan klub nije javio, Perišić je sam platio iznos i trenutno je bez kluba. Talijanski izvori povezivali su ga s Monzom, Genoom i Comom na posljednjem danu prijelaznog roka prije šest dana, ali još uvijek nije pronašao novi klub.