Uoči utakmice s Osijekom, trener Hajduka Gennaro Gattuso izrazio je optimizam zbog poboljšanja u potrazi za pojačanjima, ali rezultati nisu bili dovoljni za značajnije promjene.

Iako su postojali ambiciozni planovi pred kraj prijelaznog roka, sportski direktor Kalinić ostao je dosljedan stavu da neće dovoditi igrače samo radi popunjavanja kadra.

Plan je bio pronaći igrače koji bi unaprijedili momčad, ali jedino je Stipe Biuk bio značajnije pojačanje. Hajduk nije uspio dovesti Tomu Bašića jer je Lazio tražio 750.000 eura više nego što su bili spremni ponuditi. Mlakar također nije pokazao interes za povratak iz Pise, pa se Gattuso mora osloniti na trenutni kadar.

Biuk se vraća u momčad, no trebat će mu vremena da dosegne fizičku spremu ostalih igrača. Uz njega, Sanyang je ključan igrač zbog svoje brzine, ali obojici će trebati vremena za usklađivanje. Ukoliko vrijeme pokaže svoje, ovaj tandem bi mogao praviti razliku u ofanzivi.

Gattuso će morati izvući maksimum iz momčadi koja se nije bitno mijenjala, a Rakitić i Livaja bit će glavni nositelji igre. Iako nije bilo željenih pojačanja, pred Hajdukom je duga sezona u kojoj će biti prilika za napredak.

Niko Sigur je pozvan u kanadsku reprezentaciju za dva test susreta, dok Aleksandar Trajkovski igra za Sjevernu Makedoniju u Ligi nacija. Hajdukovi mladići Buljan, Prpić, Capan, Hrgović i Šošić također su na reprezentativnim dužnostima.