Fudbaleri Željezničara danas su odradili novi trening u sklopu priprema za predstojeći meč šestog kola protiv NK GOŠK. Ovo će biti novi izazov za Plave, koji su do sada osvojili deset bodova u 15 utakmica.

Treba napomenuti da šef struke Denis Ćorić ne može računati na sve svoje fudbalere. Klub sa Grbavice je obavijestio da je Abdulmalik Al Jaber na pripremama U-21 reprezentacije Saudijske Arabije, dok su Afan Fočo i Dženan Šabić na okupljanju juniorske reprezentacije BiH.

Na treningu Željezničara pojavio se i novi igrač, mladi Amin Ćosić. Amin je sin bivšeg prvotimca Željezničara, Almira Ćosića. Sa svojih 18 godina, Amin je prethodno igrao na Islandu za ekipe Kopavogsa i Njardvika. On igra na krilnim pozicijama i sada će pokušati da se izbori za ugovor sa Plavima.

Almir Ćosić, Aminov otac, bio je ključni igrač Željezničara u generaciji koja je ostvarila značajne uspjehe u domaćem prvenstvu i bila zapažena u evropskim takmičenjima.

Igrao je čak i protiv Newcastlea u utakmici koju će navijači Željezničara dugo pamtiti. Trenutno živi u glavnom gradu Islanda, Rejkjaviku.