Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine suočava se s problemima pred utakmicu Lige nacija protiv Nizozemske, koja se igra u subotu, 7. septembra.

Zbog ozljeda i zdravstvenih problema, izostala su trojica važnih igrača. Prvo je sa spiska otpao Sead Kolašinac, koji se već mjesec dana muči s ozljedom.

Unatoč pokušajima da bude spreman, Kolašinac ipak neće moći nastupiti. Zatim je Anel Ahmedhodžić zatražio povratak kući zbog lošeg osjećaja, iako njegova ozljeda nije bila ozbiljna.

Selektor Sergej Barbarez izjavio je da, iako je situacija neobična, vjeruje igračevom osjećaju i odluci.

Još jedan problem je Haris Hajradinović, koji zbog viroze nije trenirao tri dana, pa je njegov nastup gotovo sigurno otkazan.

Foto: NS BiH

Barbarez je naglasio kako je ekipa svjesna kvalitete Nizozemske i njihove sposobnosti da pojedinačnom kreativnošću riješe utakmicu.

Ističe kako se radi o reprezentaciji koja može vršiti veliki pritisak, što će činiti utakmicu izuzetno teškom. No, dodaje da Bosna i Hercegovina nije došla biti samo sparing partner, već se namjerava boriti i zaslužiti svoje mjesto u A Ligi nacija.

Trener naglašava kako su pratili Nizozemsku na Europskom prvenstvu i pripremili taktički plan za suprotstavljanje.

Foto: NS BiH

Iako je svjestan njihove snage, vjeruje da bi mogli iznenaditi protivnika novim idejama. Barbarez na ove utakmice gleda kao na priliku za napredak i poboljšanje momčadi u budućnosti.

Utakmica protiv Nizozemske igra se u Eindhovenu s početkom u 20:45, a tri dana kasnije Bosna i Hercegovina će gostovati Mađarskoj.