Sinoć su Francuska i Italija odigrale uzbudljiv derbi u Ligi nacija na Parku prinčeva u Parizu, gdje su gosti iz Italije slavili uvjerljivom pobjedom rezultatom 3:1.

Iako su primili gol već u 13. sekundi, talijanski nogometaši pokazali su iznimnu borbenost i potpuno nadigrali domaćine do kraja utakmice, najavivši bolja vremena za svoju reprezentaciju. Francuska je rano povela zahvaljujući Bradleyu Barcoli, koji je izveo snažan udarac odmah u prvom napadu, što je dalo dojam da će domaćini lako doći do pobjede.

No, Italija se ubrzo oporavila i počela igrati puno bolje nego što su mnogi očekivali. Prava prekretnica dogodila se u 30. minuti, kada je Sandro Tonali sjajno asistirao Federicu Dimarcu, koji je preciznim udarcem iz voleja poravnao rezultat na 1:1.

Talijani su nastavili s odličnom igrom i u 51. minuti postigli drugi gol nakon brze kontre. Davide Frattesi iskoristio je priliku i iz prve poslao loptu u mrežu, donoseći vodstvo Italiji.

Francuska je pokušala izjednačiti do kraja utakmice, ali nije uspjela probiti čvrstu talijansku obranu. Konačni udarac zadao im je Giacomo Raspadori, koji je u 74. minuti iskoristio nespretnost francuske obrane i postigao treći gol za Italiju.

Ova pobjeda bila je veliko ohrabrenje za Italiju, koja dugo nije odigrala ovako dobru utakmicu.

Francuzi su, unatoč ranom vodstvu, izgledali nemoćno pred talijanskom ofenzivom, koja je dominirala većim dijelom susreta.