Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Budimpešti igrala susret drugog kola Lige nacija A protiv selekcije Mađarske. Utakmica je završena rezultatom 0-0.

Naša selekcija je poražena u prvom kolu od Nizozemske na gostovanju rezultatom 5-2, dok je Mađarska pretrpila još veći poraz od Njemačke (5-0). Večerašnji meč počeo je početnim odmjeravanjem snaga, a potom je selekcija Mađarske zaprijetila više puta.

Mađarska je izvela šest kornera, a čak iz tri kornera stvorila dobre šanse. Međutim, Nikola Vasilj je prvo ime naše selekcije u prvih 45 minuta, imao je četiri odbrane i to sve četiri izuzetno dobre.

S druge strane, Zmajevi nisu mnogo ponudili pred golom protivnika. Na poluvrijeme se otišlo sa početnih 0-0.

Mađarska je bila dominantnija i u drugom poluvremenu, ali je selektor bh. reprezentacije Sergej Barbarez sa izmjenama unio svježinu u igru. Imali su Mađari i prečku iz slobodnjaka, ali treba nekada sreću i zaslužiti.

Ulaskom Tahirovića, Gigovića i Huseinbašića – Barbarez je kreirao vezni red iz prošle utakmice s Nizozemskom. U 78. minuti u igru je ušao i miljenik bh. navijača Esmir Bajraktarević.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Remi protiv učesnika Eura u ovom trenutku nije nimalo loš. Nadamo se i pobjedi u Zenici protiv Mađarske.

Standings provided by Sofascore