Ifet Đakovac, fudbaler TSC-a, odlučio je da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i trenutno je sa ekipom koja večeras igra meč Lige nacija protiv Mađarske.

Njegova odluka i dalje je tema u Srbiji, a fudbalski stručnjak i bivši trener Crvene zvezde, Nenad Lalatović, izrazio je žaljenje što Đakovac nije izabrao da igra za Srbiju.

“Volim fudbal, mislim da znam da vidim. Kristijan Belić je agresivan, ostavlja srce na terenu, daje ritam, voli da se bori, a kad je tako onda tera i neke druge igrače da ga prate. Zamislite njega i Đakovca na terenu, tu ni muva ne bi mogla da prođe. Oni su svježa krv. Drago mi je što je Belić u reprezentaciji Srbije, krivo mi je što Đakovac nije. Ne mogu da prežalim što smo mu dopustili da ode u BiH. Ogroman propust” – rekao je Lalatović za Kurir i nastavio:

“Adem Ljajić je zmaj fudbala! Može da igra za Srbiju još dvije godine na visokom nivou. On bi trebalo da bude zamjena za Dušana Tadića, u posljednjih pola sata, na svakoj utakmici. Trebalo bi mu dati šansu, njegove lopte imaju oči… Ima taj pas, može da spoji krilne igrače i napadače sa golom. Nije mlad, ali poslije Tadića, on nam je potreban. To je samo moje mišljenje kao trenera i ništa više“.