Danas je bilo planirano da se odigraju dvije utakmice prvog kola Wwin lige, ali je meč između Borca i Veleža ponovo odgođen za kasniji datum. Tako će večeras biti održana samo utakmica između Zrinjskog i Sloge iz Doboja, koja počinje u 20:15 na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Zrinjski ulazi u ovu utakmicu s maksimalnim bodovnim učinkom, nakon što su osvojili dvije pobjede. Sloga, s druge strane, ove sezone ne pokazuje formu iz prošle godine, kada je bila jedno od najvećih iznenađenja lige. Statistika također podržava Zrinjski, koji je u posljednjih 10 međusobnih susreta sa Slogom doživio samo jedan poraz, i to 2022. godine.

U večerašnjem meču Plemići će biti pojačani s nekoliko novih igrača, uključujući Ćavara, Jurilja, Mašića i Šurdanovića. Trener Mario Ivanković je najavio da će Ćavar započeti utakmicu, dok će ostali novajlije također imati priliku za igru.

“Imamo i dalje nekih zdravstvenih problema, jer su nam van sastava Ivančić, Ćorluka i Ramić, ali su svi drugi momci odradili dobar posao poslije odmora. Ostvarili smo dva transfera, dodatno se pojačali. Vidi se evidentno veća energija, jel to razlog odmor ili pojačana konkurencija u svim linijima ili veća kvaliteta, ali su posljednja tri-četiri dana momci odradili na vrhunskom nivou.

Očekujemo da ćemo i sutra ući u utakmicu željni igre, pobjede i sve uraditi da dođemo do tri boda”, kazao je Ivanković u najavi ovog meča.