Španjolski nogometaš i veznjak Barcelone, Gavi Paes, uspješno je odradio prvi trening nakon dugotrajnog oporavka od ozljede koja ga je izvan terena držala gotovo deset mjeseci, izvijestio je danas katalonski klub.

Dvadesetogodišnji Gavi zadobio je tešku ozljedu prošlog novembra, tijekom utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, igrajući za španjolsku reprezentaciju. Naime, došlo je do pucanja prednjih križnih ligamenata desne noge, što je zahtijevalo složenu operaciju i dug period rehabilitacije.

Zbog ove ozbiljne ozljede, Gavi je propustio Europsko prvenstvo 2024. godine koje se održalo u Njemačkoj, gdje je španjolska reprezentacija ostvarila ogroman uspjeh i osvojila titulu europskog prvaka. Njegova odsutnost bila je veliki udarac za momčad, ali Španjolska je uspjela nadmašiti očekivanja i doći do trofeja.

Iako je Gavi sada ponovo na treninzima, klub iz Barcelone nije želio precizirati kada će mladi nogometaš dobiti zeleno svjetlo za povratak na natjecateljske utakmice.

Stručnjaci naglašavaju da će se njegov povratak odvijati oprezno kako bi se izbjegle eventualne komplikacije i kako bi bio potpuno spreman za napore koje donosi natjecateljski nogomet na najvišoj razini.

Njegov povratak na teren očekuje se s velikim interesom, budući da je Gavi jedan od najtalentiranijih mladih veznjaka u Europi i ključna figura u budućnosti španjolske reprezentacije i Barcelone.