Trener Posušja, Duško Vranešević, razgovarao je za službenu stranicu kluba pred večerašnju utakmicu šestog kola WWin lige BiH protiv Sarajeva koja će se igrati na Koševu.

Posušje će večeras na Koševu igrati protiv ekipe Sarajeva, a Vranešević je istakao da njegova ekipa očekuje izazovno gostovanje s obzirom na to da je Sarajevo lider na tabeli i da je dodatno ojačano kvalitetnim igračima.

– Očekuje nas teško gostovanje protiv ekipe Sarajeva, koja je lider na tabeli i to je ekipa koja se dodatno pojačala sa veoma kvalitetnim igračima. Odigrali su četiri jake evropske utakmice i isto toliko u WWin ligi, tako da se nalaze u jako dobrom ritmu i jedan su od najozbiljnijih kandidata za prvaka BiH, rekao je Vranešević, te dodao:

– Nadam se da ćemo odigrati na nivou prethodnih utakmica i da ćemo uz čvrstu odbranu i direktnu igru u napadu doći do bodova koji bi nas ostavili u vrhu tabele. Što se tiče igračkog kadra, Gabrijel Boban neće biti u konkurenciji zbog povrede, a svi ostali igrači su spremni za sutrašnju utakmicu.

Utakmica između Sarajeva i Posušja počinje večeras u 20:45 sati.