Fudbalski klub Olimpik iz Marseillea potvrdio je u nedjelju navečer da je postignut načelni dogovor s francuskim veznjakom Adrienom Rabiotom, koji bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

On će kao slobodan igrač doći u Marseille, no prije toga mora proći sve medicinske preglede koji će pokazati u kakvom je stanju njegovo tijelo.

Rabiot je cijelo ljeto tražio klub jer nije uspio postići dogovor s Juventusom oko produženja ugovora. Spominjao se Manchester United, pa čak i klubovi iz Turske i Saudijske Arabije, ali on je želio ostati u jednoj od pet najjačih europskih liga i u klubu koji, po mogućnosti, nastupa u europskim natjecanjima.

Iako nije uspio pronaći klub koji igra u Europi, Marseille mu je ponudio ozbiljan projekt na “Velodromeu”, pod vodstvom trenera Roberta De Zerbija. De Zerbijeva momčad ostvarila je tri pobjede i jedan remi u prva četiri kola Ligue 1, uz atraktivnu igru.

Nema sumnje da je Marseille morao izdvojiti značajan iznos za Rabiotovu plaću, ali ako on uspije donijeti titulu u lučki grad ili izboriti Ligu prvaka, to će se smatrati dobro uloženim sredstvima.

Bez sumnje, vrhunsko pojačanje za Marseille. Ostaje za vidjeti kako će ga prihvatiti navijači s obzirom na to da je prošao kroz omladinsku školu Paris Saint-Germaina.

Pratite naš rad na:
Instagramu
Facebooku