Film “Moja istina – Vaha”, koji je posvećen legendarnoj sportskoj karijeri Vahida Halilhodžića, napokon je spreman za premijeru, a autor je poznati bosanskohercegovački novinar Sabahudin Topalbećirević.

Topalbećirević je, kako bi stvorio ovaj film, proputovao tisuće kilometara i razgovarao s brojnim sugovornicima. Premijera će se održati na otvaranju 13. međunarodnog sportskog simpozija Simposar, koji se organizira u Sarajevu od 19. do 21. rujna.

Topalbećirević je najavio kako će to biti večer ispunjena emocijama, ističući da je Simposar postao jedan od najvažnijih projekata u njegovom životu.

Simposar je, prema njemu, donio Sarajevu nešto novo, pružajući priliku za dobre sportske priče i učenje od velikih šampiona. Inicijativa koja je započela 2012. godine izrasla je u respektabilan regionalni simpozij.

Prošlogodišnji vrhunac bila je promocija filma o Toniju Kukoču, a ove godine očekuje se sličan uspjeh s filmom o Halilhodžiću. Topalbećirević vjeruje da će i ovaj put biti riječ o spektaklu kakav se rijetko viđa.

Čitajte najavu na portalu Avaz OVDJE.