Hrvatski prvak Dinamo Zagreb ponižen je u prvom kolu Lige prvaka kod njemačkog viceprvaka Bayern Munchena. Bilo je nestvarnih 9:2 za bavarskog giganta.

Apsolutni junak susreta bio je engleski napadač Harry Kane koji je postigao čak četiri pogotka. Dva je postigao Michael Olise, dok su po jedan zabijali Guerreiro, Sane i Goretzka.

Nakon utakmice oglasio se trener Dinama, Sergej Jakirović, koji se duboko ispričao svim navijačima Dinama zbog ovog nestvarnog poraza:

Sergej Jakirović: “Prvo bi se ispričao svima kojima Dinamo nešto znači. Jako im je teško bilo parirati. Oni su svijet za sebe. Drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvih 45 minuta. Onda smo počeli jurcati, griješiti. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više raditi. Na poluvremenu sam trekao igračima da pokušamo igrati, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali i šansu Pjace.

Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bayerna bila šansa za gol. Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba iskustvo stjecati. Ali, moramo igrati brže. Bayern je nemilosrdan. Da su mogli zabiti 20, zabili bi.

U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas. Baturina je u drugom poluvremenu pokazao više nego u prvom dijelu. Svi igraći će dobiti šansu, a neki već sad u Koprivnici.”

U sljedećem kolu Dinamo će ugostiti Monaco, a taj susret na rasporedu je drugog listopada.