Zlatan Ibrahimović je dan nakon teškog poraza Milana od Liverpoola obavio ozbiljan poslovni razgovor, navode mediji sa Apenina. Navodno, sinoćnji meč protiv engleskog tima na San Siru, gledao je i Edin Terzić, doskorašnji trener Borussije iz Dortmunda, koji je Ibrahimovićev ”pik” za trenera.

Ovu informaciju potvrdio je i Patrick Berger sa njemačkog Skya:

“Zlatan je kontaktirao Terzića i njegove agente. Bivši trener Dortmunda ozbiljan je kandidat za klupu Rossosnera ukoliko Fonseca uskoro dobije otkaz. Derbi protiv Intera (za vikend) mogao bi biti ključni za sudbinu portugalskog stručnjaka”, napisao je Berger.

Edin Terzić uživa dobru reputaciju u Evropi poslije izvanrednih nastupa u Ligi šampiona protekle sezone, pošto je bio prvi u najjačoj grupi, upravo ispred Milana, Paris Saint-Germaina i Newcastla, a potom na putu do finala iznenadio i Atletico Madrid i PSG.

Njegova najveća mrlja u karijeri je ona izgubljena titula u posljednjem kolu u proljeće 2023., kada mu je u na kraju sezone bio potreban samo bod protiv Mainza. Izgubio je taj meč, a Bayern je postao prvak.

Edin Terzić je rođen u Njemačkoj. Otac mu je porijeklom iz Gornjeg Vakufa, a majka iz Slavonije. Imao je skromnu igračku karijeru, a kao trener radio u dva mandata u Borussiji (2000-2001; 2022-2024.)

Na 156 mečeva zabilježio je 103 pobjede, 24 remija i 29 poraza. Osvojio je DFB kup 2021.

Pratite naš rad na:
Instagramu
Facebooku