Michel Platini, bivši predsjednik UEFA-e, predložio je radikalnu promjenu u nogometu, sugerirajući da bi smanjenje broja igrača s 11 na 10 moglo učiniti igru atraktivnijom.

Smatra da bi manji broj igrača stvorio više prostora na terenu, s obzirom na to da su moderni nogometaši veći, brži i izdržljiviji nego prije. Platini kritizira današnji stil igre, tvrdeći da se sada previše igra unazad i posjeduje lopta, što odvraća starije generacije gledatelja koji su navikli na ofenzivniji nogomet.

Tijekom svoje igračke karijere, Platini je nastupao za klubove poput Nancyja, Saint-Etiennea i Juventusa, te je s Francuskom osvojio Europsko prvenstvo 1984. godine.

Tri puta je bio dobitnik Zlatne lopte, a od 2008. do 2015. bio je na čelu UEFA-e. Unatoč njegovom doprinosu nogometu, Platini se ponovno suočava s pravnim problemima.

Godine 2022. on i Joseph Blatter oslobođeni su optužbi za prevaru povezanu s isplatom od 2 miliona švicarskih franaka, no slučaj će se ponovo razmatrati iduće godine zbog žalbe švicarskog državnog odvjetništva.

Platini tvrdi da je isplata bila legitimna na temelju usmenog sporazuma o njegovom savjetodavnom radu za FIFA-u.