Derbi sedmog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u Banjaluci su odigrali Borac i Sarajevo. Gostujući tim je slavio minimalnim rezultatom 0-1.

Nakon utakmice, komentar za Arenu Sport dao je trener Borca, Mladen Žižović.

“Nismo bili pravi. Imali smo penal, primili poklon gol. U ovakvim utakmicama moraš postići pogodak. Imali smo i stativu, nismo imali svoj dan gdje smo griješili u nekim situacijama. Moramo se okrenuti dalje, čeka nas nova utakmica.

Iz ovih situacija treba izaći jači. Kontrolisali smo drugo poluvrijeme, bili smo bolji. Međutim, dosta igrača traži formu. Moramo rotirati, tražiti najbolje igrače koji su u formi.”

Komentar je dao i Zoran Zekić, trener Sarajeva:

“Čestitam svojim igračima. Moramo biti puno kvalitetniji na lopti, hrabriji, odvažniji. Danas je bila rovovska bitka. Ušli smo u utakmicu jako loše. Žestok je tempo, nemamo puno vremena, danas ćemo se malo odmoriti i odmah idemo dalje.

Želja mi je da budemo još jači u sredini u derbiju. Na samo takav način možemo imati konstantnu kontrolu, pritisak na protivnika. Moramo se mentalno pripremit za derbi. Moraš imati emociju, ali i pameti za derbi.”

Standings provided by Sofascore