Galatasaray je ostvario pobjedu protiv Fenerbahčea s rezultatom 1:3 u značajnom turskom derbiju u Istanbulu. Prvi pogodak Galatasaraya, koji je pripisan golmanu hrvatske reprezentacije Dominiku Livakoviću, bio je autogol nakon što je lopta pogodila stativu i odbila se u mrežu.

Galatasaray je potom poveo s 0:3 golovima Driesa Mertensa i Gabriela Sare, dok je Fenerbahče smanjio rezultat zahvaljujući Edinu Džeki, koji je iz jedanaesterca postigao 1:3. Ova pobjeda omogućila je Galatasarayu pet bodova prednosti ispred Fenerbahčea nakon šest kola.

Fenerbahče je prošlu sezonu započeo savršeno, s punim brojem pobjeda, ali ove sezone već ima jedan remi i sada jedan poraz. Galatasaray se ističe s odličnim rezultatom od šest pobjeda u prvih šest kola, bez ikakvih remija ili poraza.

Pobjedu nad najvećim rivalom Galatasaray je proslavio i zezajući se s Mourinhom, objavivši ilustraciju knjige s njegovim likom u suzama. Naslov knjige je “Crying One” ili Uplakani.

Uplakani. Knjiga koja nije izdana, a postala je hit. Jasno je to referenca na “Special One” ili Posebni, kako se Mourinho naziva, a uz sliku knjige je status “U prodaji u Kadikoyu”, kvartu u kojem se nalazi Fenerov stadion.

Odmah po objavi taj post je postao viralan. Do sada ima preko 5 milijuna pregleda i reakcija. Nakon derbija je jedan turski novinar sačekao Mourinha ta mu rekao za status Galatasaraya i pitao ga za komentar. Mourinho je začuđeno odgovorio “Šalite li se ili ste ozbiljni?” Kada mu je novinar odgovorio da je ozbiljan, Portugalac je zastao i dalje začuđenog izraza lica te dodao: “Žao mi je, ne mogu o tome” te otišao.