Nogometaši Sarajeva jučer su ostvarili važnu pobjedu protiv Borca u Banjoj Luci, a trijumf su posvetili djeci oboljeloj od raka iz Roditeljske kuće u Sarajevu.

Klub je prošlog tjedna pokrenuo kampanju “FK Sarajevo For the Cure” s ciljem pomoći toj djeci, a utakmica protiv Borca označila je početak kampanje koja će trajati do kraja listopada. Nakon pobjede, iz FK Sarajeva su poručili da su tu pobjedu posvetili “malim herojima” iz Roditeljske kuće.

Tijekom utakmice, igrači Sarajeva nosili su trake koje su izradila djeca koja se liječe od raka, čime su željeli podići svijest o njihovoj borbi.

Ranije ovog tjedna, nogometaši Sarajeva posjetili su Roditeljsku kuću i sudjelovali u izradi tih traka zajedno s djecom. Klub na ovaj način nastoji podržati oboljelu djecu i njihove obitelji, naglašavajući važnost solidarnosti u borbi protiv raka.

Rujan je mjesec podizanja svijesti o dječjem raku u cijelom svijetu. FK Sarajevo poziva organizacije i pojedince da se priključe njihovoj inicijativi te podrže djecu u njihovoj borbi za zdravlje.

Klub će također surađivati s nekoliko fondacija kako bi proširio svijest i potaknuo solidarnost.

Pratite naš rad na:
Instagramu
Facebooku

Standings provided by Sofascore