Barcelona se već priprema za period bez Roberta Lewandowskog, koji će 2025. godine napuniti 37 godina. Iako postoji opcija za automatsko produženje ugovora do 2026. godine, katalonski klub razmatra moguće zamene za svog iskusnog napadača.

Prema informacijama katalonskog lista Sport, predsjednik Barcelone, Joan Laporta, razmišlja o dovođenju trojice napadača koji bi mogli naslediti Lewandowskog. Na vrhu liste je norveška superzvezda Erling Haaland, a među kandidatima su i Šveđanin Viktor Gyökeres i Slovenac Benjamin Šeško.

Laporta već dugo želi Haalanda, ali finansijski izazovi otežavaju ovaj transfer za Barcelonu. Haaland je jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu, a čak i ako bi se postigao dogovor s Manchester Cityjem za nižu otkupnu klauzulu, ona bi i dalje bila iznad 120 miliona eura, uz dodatne bonuse.

Realniji ciljevi za Barcelonu su Gyökeres i Šeško. Gyökeres, švedski napadač mađarskog porekla, ima 26 godina i prošle godine je prešao iz Coventryja u Sporting, gde je na 57 utakmica postigao 52 gola i 18 asistencija. Sporting ga ne bi pustio za manje od 80-90 miliona eura.

Benjamin Šeško je ranije bio povezan s Barcelonom, ali je odlučio da produži ugovor s RB Leipzigom i sačeka pravi trenutak za veliki transfer. Njegova otkupna klauzula raste s njegovim učinkom, ali neće preći 70 miliona eura, što ga čini privlačnijom opcijom za katalonski klub.