Na današnjoj sjednici Skupštine FK Sarajevo donesen je niz važnih odluka za unapređenje rada i funkcionisanja kluba.

Tarik Trbić imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora FK Sarajevo. Riječ je o uglednom sportskom pravniku iz Sarajeva, koji je u proteklim godinama uspješno zastupao igrače, trenere, agente i klubove širom svijeta. Svoje znanje i iskustvo stekao je radeći u međunarodnim organizacijama i diplomatiji, a istakao se i u radu Sindikata profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine. Njegov mandat počinje 1. oktobra ove godine.

Skupština je također izabrala dr. Adnana Hadžimuratovića, cijenjenog dječijeg hirurga i dugogodišnjeg sportskog radnika, za novog predsjednika Skupštine FK Sarajevo.

Ovom odlukom želi se dodatno osnažiti rad Skupštine FK Sarajevo i osigurati veća prepoznatljivost ovog važnog klupskog tijela, kako među navijačima, tako i u široj javnosti. Uvjereni smo da će dr. Hadžimuratović biti dodatna snaga koja će donijeti značajne iskorake u funkcioniranju Skupštine i samog kluba.

Na prijedlog Ismira Mirvića, predsjednika Upravnog odbora, FK Sarajevo je također formirao Savjetodavni odbor na čelu s Mehmedom Janjošem. Skupština je upoznata s ovim odlukama i dala punu podršku aktivnostima Savjetodavnog odbora.

Članovi ovog odbora imat će specifična i odgovorna zaduženja, a njihova zadaća biće davanje preporuka i smjernica Upravnom odboru i Upravi FK Sarajevo u različitim oblastima funkcioniranja kluba.

Formiranjem Savjetodavnog odbora nastoji se institucionalizirati angažman istaknutih pojedinaca iz raznih oblasti, koji dijele veliku ljubav prema klubu, te dodatno doprinijeti razvoju i modernizaciji FK Sarajevo kao evropskog kluba.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Ismir Mirvić istaknuo je da klub nastavlja graditi snažnu strukturu s ciljem daljnjeg razvoja i napretka u svim segmentima poslovanja.

– Odlučno kao što sam i najavio prije nekoliko mjeseci nastavljamo sa ojačavanjem svih segmenata kluba, te nastojimo osigurati kompetentne i najbolje ljude na svim pozicijama. Nastavljamo graditi moćno i jako Sarajevo koje će biti izvor radosti za sve koji ga vole. Očekujem maksimalnu radnu etiku, energiju, odgovornost, entuzijazam i potpunu posvećenost klubu od svih nas. Siguran, a i sretan sam da angažmanom novih vrhunskih ljudi i svih drugih koji će tek postati dio naše porodice unosimo snažnu energiju i strast. Želja mi je da uspostavimo još čvršće odnose sa svojim članovima i navijačima, ali i širom društvenom zajednicom, jer Sarajevo je bilo i uvijek će biti klub svih koji ga vole i koji žive za njegove pobjede i uspjeh. Idemo zajedno ka uzbudljivim vremenima koja dolaze za naše Sarajevo, naglasio je Predsjednik Mirvić.

Skupština FK Sarajevo također je razmatrala i usvojila izvještaje o poslovanju FK Sarajevo, te je konstatovano kako je funkcioniranje Kluba stabilno i da je napravljen iskorak u svim oblastima. Skupština je fudbalerima i stručnom štabu zaželila sreću u sutrašnjem derbiju, te im čestitala na rezultatima ostvarenim u dosadašnjem dijelu sezone.