Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (26) oženio je svoju dugogodišnju djevojku Sandru Paraškević iz Srbije.

Svadba se održala u Njemačkoj, gdje Demirović uspješno gradi svoju karijeru, a od ovog ljeta je član Stuttgarta, u koji je prešao iz Augsburga. Mladenci su danas na društvenim mrežama podijelili fotografije sa svadbe i objavili da su postali supružnici, uz brojne čestitke porodice.

Foto: Instagram

Nedavno su otkrili da čekaju bebu, što je postalo jasno nakon proslave Ermedinovog debitantskog gola u dresu Stuttgarta.

Na poslovnom planu, Demirović se odlično snalazi; u prva četiri meča Bundeslige postigao je četiri gola, a prethodno je zabilježio gol i asistenciju u Kupu Njemačke. Prošlog vikenda postigao je gol u pobjedi Stuttgarta od 5:1 nad Dortmundom, dok je kolo ranije bio dvostruki strijelac protiv Borussije M'Gladbach.

Prema specijaliziranoj stranici Transfermarkt, Demirović je najvrijedniji bh. nogometaš, s procijenjenom vrijednošću od 28 miliona eura, ispred Amara Dedića (20 miliona eura) i Anela Ahmedhodžića (18 miliona eura). Ove sezone prešao je iz Augsburga u Stuttgart u transferu vrijednom 21 milion eura, a za reprezentaciju BiH odigrao je 28 utakmica i postigao 2 gola.