Manchester United planira srušiti svoj legendarni stadion Old Trafford i izgraditi najskuplji stadion na svijetu, vrijedan 2,5 milijardi eura.

Novi stadion zamijenit će sadašnji kapacitet od 74.000 mjesta sa skoro 100.000, što će ga učiniti jednim od najvećih na svijetu. Prvobitno se razmatrala obnova Old Trafforda, no klub se odlučio za izgradnju potpuno novog objekta.

Planovi za stadion predstavljeni su u kolovozu, a ključnu ulogu u projektu imaju bivši olimpijac Sebastian Coe, legenda kluba Gary Neville i gradonačelnik Greater Manchestera, Andy Burnham. Burnham je na nedavnoj konferenciji u Liverpoolu otkrio prve vizualizacije novog stadiona.

Stadion je projektirao slavni britanski arhitekt Norman Foster. Burnham je istaknuo da će ovo postati najvažnija nogometna destinacija na svijetu, što će značajno unaprijediti infrastrukturu sjeverozapadne Engleske.

Novi stadion bit će ključan za razvoj šire regije, a posebice kako bi se konkuriralo infrastrukturnim dostignućima Manchester Cityja.

Ovo je dio šire strategije za ravnotežu nogometnog razvoja u regiji. Projekt obećava da će novi stadion podići reputaciju Manchestera kao globalnog nogometnog središta.