Poslije nekoliko mjeseci vođenja od strane tzv. „odbora za upravljanje“, F.K. Sloboda će u petak dobiti novog predsjednika. Prema informacijama Sportskih, radi se o Vinku Divkoviću.

Ova vijest je iznenadila mnoge navijače tuzlanskog kluba, budući da se očekivalo da će se na mjesto predsjednika vratiti Azmir Husić. Međutim, čini se da od Husićevog imenovanja neće biti ništa.

Naime, nedavno su u medijima kružile informacije da se nakon posljednjeg javnog poziva za izbor predsjednika i novog upravnog odbora, javio investitor iz Austrije s detaljno razrađenim četverogodišnjim planom za F.K. Sloboda.

Prema saznanjima Sportskih, riječ je o Divkoviću, rođenom Tuzlaku koji već dugi niz godina živi i radi u Beču, gdje se bavi privatnim biznisom. No, interesovanje Divkovića za preuzimanje Slobode nije nova informacija. On se prijavio na javni poziv i prošle godine kada je predsjednik kluba postao Senad Mujkanović.

Neke informacije sugeriraju da bi Divković mogao formirati novi upravni odbor sa nekoliko biznismena i saradnika iz Austrije. Za sada znamo da je predstavio lični plan za buduće funkcionisanje kluba, koji će, prema svemu sudeći, biti podržan na Skupštini zakazanoj za petak.

Ime Vinka Divkovića nije nepoznato sportskoj javnosti. Poznavatelji domaćeg fudbala pamte ga kao šefa stručnog štaba Čelika i srebreničke Gradine, ali se na trenerskoj poziciji zadržao veoma kratko. Izgleda da je Divković odlučio zamijeniti trenerske ambicije upravljačkim, iako do sada nije imao puno iskustva u tome.

Ostala je još samo formalnost – imenovanje Divkovića za novog predsjednika. Još uvijek nema podataka o tome ko će s Divkovićem činiti novi upravni odbor ili hoće li doći do promjena u Skupštini.

Ono što brine navijače Slobode je to da se klub nalazi na dnu tabele s tek dva osvojena boda i bez pobjede nakon osam kola. Bez obzira ko preuzme klub, očito je da će se suočiti s teškim izazovom borbe za opstanak u elitnom društvu.

Jedno je sigurno, u Slobodi nikada nije dosadno. Ostaje da vidimo kako će navijači reagovati na imenovanje Divkovića, posebno s obzirom na to da su svi očekivali Azmira Husića na čelu kluba.