Bosanskohercegovački vezista Miralem Pjanić uspješno je prošao ljekarski pregled, te će tokom dana ozvaničiti prelazak u moskovski CSKA.

Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH u izjavi za rusku novinsku agenciju TASS objasnio je zašto se odlučio za prelazak u Rusiju, prenosi Klix.

“Moj ljekarski pregled je prošao dobro, sve je u redu, kasnije ćete saznati sve o ugovoru. Zašto sam odlučio da dođem u ruski klub? Jer CSKA je veliki klub i siguran sam da ću učiniti mnogo dobrih stvari. Očekivanja od ruske lige? Mislim da je nivo u ligi visok, jer su tu dobri timovi i igrači. Zbog toga sam veoma sretan što sam se pridružio CSKA”, kazao je Pjanić za TASS.

Pjanić je od kraja juna bez kluba nakon rastanka sa ekipom Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a nakon dugih pregovora odlučio je postati novi igrač ruskog velikana.

Godišnje će, prema pisanju ruskih medija, zarađivati milion eura.

Ekipu CSKA trenutno vodi srbijanski trener Marko Nikolić, a Armejci su trenutno šestoplasirani tim ruskog šampionata sa 14 bodova iz devet utakmica. CSKA je šestostruki prvak Rusije, no titulu prvaka u svoje tribine pokušava vratiti još od 2016. godine, kada je posljednji put bio šampion.