Bivši predsjednik FK Partizan, Dragan Đurić, govorio je o trenutnom stanju u klubu, pozivajući na promjene u svim strukturama, te se osvrnuo na razdoblje kada je on bio na čelu kluba. Otišao je toliko daleko da je otkrio kako je zbog Partizana završio u zatvoru, izgubio zdravlje, te da ga je klub puno koštao, ali da mu ipak nije žao.

– Klub me koštao mnogo, zapostavio sam svoje firme, koje su upale u probleme… Morao sam biti posvećen Partizanu, izgubio sam zdravlje… Partizan mi je uvijek bio na prvom mjestu. Ne volim biti poznat, izbjegavam javnost, samo sam običan navijač. Plačem kada Partizan gubi, koštao me puno, ali ne gledam na to – izjavio je Đurić u podcastu “Miljanov korner”. Zbog tih okolnosti, kako kaže, završio je i u zatvoru.

– Pa da, velikim dijelom zbog toga – dodao je.

Đurić smatra da su promjene u Partizanu sada nužne, i to na svim razinama, od Skupštine, uprave, trenera pa sve do igračkog kadra. Posebno je naglasio važnost omladinske škole, ističući da sadašnja uprava previše olako prodaje talentirane igrače.

– U pitanju je lopovluk. Kada igrač ode i bude prodan, dijeli se neki novac. Ne znam kako to funkcionira, ali čujem jer cijeli Beograd priča o tome. To je tragedija, zato je Partizan u ovakvom stanju. Trebalo bi prvo gledati Partizan, pa tek onda sebe, a ne da predsjednik i direktor uzimaju novac.

Dotaknuo se i najtežeg poraza Partizana u povijesti Večitog derbija protiv Crvene zvezde na stadionu u Humskoj.

– Mogli su primiti šest ili sedam golova od Zvezde, koja je igrala korektno. Drugo poluvrijeme su igrali s pola snage. Mislio sam da imamo dobrog golmana… U Partizanu je sve loše, sve treba mijenjati. Trebalo bi parkirati autobus i sve posložiti iznova.

Čitajte vijesti bez reklama – našu mobilnu aplikaciju za Android možete preuzeti OVDJE.

Jasno je, kaže Đurić, da je potreban restart koji će provesti novi-stari sportski direktor Ivica Iliev.

– Iliev ne može ništa napraviti, potrebni su novi ljudi. Pogađao je sa stranim igračima? Od 20 igrača morate pogoditi barem jednog. Bjeković nije promašio niti jednog, bio je izvrstan direktor.

Usporedno, Đurić je pohvalio direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića.

– Možete ga voljeti ili ne, ali jedini je ostao iz stare generacije. Zna kako raditi, samo ga treba pustiti da radi. Nema tu čuda, Zvezda sada radi ono što je Partizan radio kada sam ja bio u klubu. Imaju rezultate – zaključio je Đurić.